skrædder

4 gode fifs til iværksætteri

Går du med drømmen om at starte dit eget firma? Brænder du for iværksætteri? Og er du lidt i vildrede i forhold til, hvordan du skal gøre det, hvad du skal have fokus på, og hvor du skal begynde? Så læs med her for 4 gode fifs, der er gode at have i baglommen, mens du planlægger.

1. Den gode idé

Det giver lidt sig selv, at når du går i gang med iværksætteri, skal du selvfølgelig vide, hvad du skal lave. Du skal med andre ord have en god idé, som du mener, at du vil kunne komme til at tjene penge på – og helst så mange penge, at du rent faktisk kan leve af det på længere sigt.

Det kan være svært at sige noget generelt om, hvad der i den forbindelse kan være en god idé. Det kan både være noget, der allerede er på markedet, men hvor du vil kunne tilbyde en endnu bedre løsning for kunderne, men det kan også være noget, der kan lukke et hul i markedet.

Det vigtigste er faktisk, at du laver noget, du brænder for, og som du kan se dig selv lave i mange, mange år fremover.

Som selvstændig kommer du med stor sandsynlighed ikke til at tjene mange penge de første par år, og du kan vinke farvel til alt det, der bare minder om løn. Således er det så meget desto mere afgørende, at du kan lide det, du laver.

2. En partner

Det kan desuden være en kæmpestor fordel at starte op med en partner, så I er minimum to om jeres iværksætteri-projekt. Du kan sagtens gøre det selv, men det kan være rart at have et andet menneske med på banen. Begrundelsen herfor skal findes flere steder. For det første kommer du til at arbejde mere, end du nogensinde har gjort, og her er det dejligt at have selskab. Men derudover kan du ikke være god til alt, og derfor er det enormt vigtigt at teame op med partnere, der har andre kompetencer end dig.

3. De bedste samarbejdspartner

Noget af det første, du skal gøre, er at finde nogle dygtige leverandører og samarbejdspartnere, som du har fuld tillid til. Det er vigtigt med leverandører, som forstår dit behov og din virksomhed, så du kan levere det absolut bedste til dine kunder.

partner

4. Budget, plan og mål

Udover den gode idé, den ideelle partner og de bedste leverandører, er kernen af iværksætteri altså også økonomi. Du skal lave et budget, før du går i gang, hvor du estimerer henholdsvis de udgifter, du forventer at skulle afholde samt den omsætning, du forventer at kunne skabe. Lav et budget for de første tre år. På den måde kan du få en fornemmelse af, hvad der skal til, for at du kan få virksomheden til at løbe rundt.

Derudover skal du også lave en forretningsplan, der indeholder dine mål for nærmeste fremtid og dine mål på den lidt længere bane. Husk også at lave delmål, så du kan krydse af undervejs og bevare motivationen i projektet.