skattejagt

Gode fif til at skabe den sjoveste skattejagt

En skattejagt er den ultimative lej og aktivitet, som kan underholde både børn og barnlige sjæle. Skal du holde børnefødselsdag for din søn eller datter, eller er det dig, der afholder sommerfesten på arbejdspladsen, er skattejagt den ideelle leg.

Der er garanti for sammenhold, samarbejde og masser af grin, når holdet løber fra post til post i jagt mod skatten.

Herunder finder du de bedste tips til at gøre aktiviteten spændende, udfordrende og underholdende.

Lav poster, der udfordrer både krop og hjerne

Uanset om det er børn eller voksne, der skal deltage i den velkendte aktivitet, skal du lave poster, som varierer i type af opgaver. Det optimale er at have mellem 5-12 poster. Hos børnene skal du hellere have for få end for mange poster, så du sikrer dig, at børnene opretholder motivationen. Hos de voksne kan du tilføje ekstra poster, da der med sikkerhed går fællesskab og konkurrence i legen.

Du kan lave poster ud fra følgende kategorier:

  • Gåder
  • Spørgsmål om videnskab, geografi eller kunst
  • Personlige spørgsmål
  • Fysiske opgaver

Det bedste er at blande kategorierne, så du skaber variation og dermed sikrer dig, at der er opgaver for alle børn og voksne. Mens nogle mennesker har styrker i forhold til paratviden, er andre stærkest, når det kommer til de fysiske opgaver. Afhængig af hvor godt deltagerne kender hinanden, kan du lave personlige spørgsmål om, hvem der har særlige vaner, eller hvem der har unikke interesser i fritiden. Dette kan være ideelt til firmafesten, der giver deltagerne mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

Fordel posterne på et sikkert areal

De sjove skattejagter skal give deltagerne mulighed for at udfolde sig frit. Når der løbes fra post til post, og når der laves fysiske udfordringer, er det en fordel at placere samtlige poster på et sikkert areal på afstand fra trafik. Dette giver alle deltagere sikkerhed, hvilket har stor betydning, når det er børn, der leger med på aktiviteten.

Om du udstyrer gruppen med et skattekort eller ej, er op til dig som tovholder. Det kan være en fordel at lave et skattekort og blot markere det sted, hvor hver post befinder sig. Når samtlige deltagere er nået frem til lokationen for en post, skal de i gang med at lede og undersøge. Dette kan skabe ekstra sjov, og det kan være med til at få spændingen til at stige.

Sørg for at det kun er posterne, som markeres. Den sidste post skal indeholde en ledetråd, som kan hjælpe holdet frem til det sted, hvor skatten befinder sig.

sammenhold

Skab ekstra samarbejde og teambuilding undervejs med rollefordeling

Skattejagter er en velkendt aktivitet hos både store og små. Det er en fysisk leg, som indeholder meget mere end blot sjov og spænding. Laves aktiviteten til et firmaarrangement, kan du styrke deltagernes samarbejdsevner ved, at de fra starten skal lave en intern rollefordeling. Der er blandt andet brug for én til kreativ tankegang, én til logisk tankegang, én der kan tage lederrollen og mange andre roller.

Dette stiller krav til deltagerne undervejs, og det kan være oplagt at bruge, når formålet er teambuilding.