Campingplads Østjylland

Tag på camping i Østjylland

For de fleste vil ordet ”camping” nok hurtigt lede tankerne hen på midaldrende, afslappede danskere, som åbner en øl i forteltet til deres campingvogn. Men faktisk betyder ordet i sig selv at slå lejr, og i engelsktalende lande vil en ”camping trip” være en form for telttur.

Primært i Danmark forbinder vi det at campere, med at købe eller låne en stor, hvid vogn og køre – helst ikke for langt – afsted på ferie. Vi tænker nemlig på campingvogne og campingpladser, hvor ferierende danskere og tyskere samles om begejstringen for ferieformen.

Nogle bruger også campingvognen til længere ferier sydpå, og her er Italien en af de mest populære destinationer. Men efter coronaens ankomst har de fleste, i en blanding af skepsis og desperation, endnu engang fået øjnene op for, hvad vores eget lille land egentlig kan byde på.

I nogle lande er det tilladt at campere i naturen de fleste steder, men i Danmark er camping begrænset til en af de 522 godkendte campingpladser landet over.

I denne artikel vil vi primært beskæftige os med en god omgang Østjylland camping, men inspiration til andre destinationer findes helt sikkert andre steder.

Campingplads Østjylland

Hvad har Østjylland at byde på?

Hvis du vender campingsnuden mod Østjylland i din næste ferie, er der heldigvis masser at tage sig til. Der burde endda også være muligheder for hele familien.

Blandt andet finder du storbyerne Silkeborg og Aarhus. Silkeborg er kendt som en af landets smukkeste byer, og byder på spændende oplevelser i form af Silkeborgsøerne og Nordeuropas største ferskvandsakvarium.

Aarhus, derimod, er landets næststørste by, og indeholder derfor både storbytravlhed, men samtidig den jyske charme. Tempoet er højt, men ikke for højt, og man finder både travle shoppinggader og barer, men også rolige restauranter og smuk natur. Er du kunst- og kulturinteresseret er Aarhus særligt interessant på grund af steder som ARoS og Den Gamle By.

Den berømte Hærvejen går også gennem Østjylland, så hvis du er vandreentusiast, er her den optimale rute at følge.

For børn og endnu barnlige sjæle kan vi med glæde oplyse om, at både Legoland og Djurs Sommerland ligger inden for en overskuelig afstand, og her kan I hurtigt bruge en hel dag.

Er du til vogn, telt eller hytte?

Ligesom ordet ”campere” dækker over flere forskellige ferieformer, er ordet ”campingplads” ikke udelukkende lig med campingvogne.

Mange campingpladser tilbyder nemlig flere muligheder for overnatning, som gør ferien mere fleksibel for gæsterne. For nylig er ordet ”glamping” for eksempel blevet opfundet, og det hentyder til en mere luksuriøs form for camping.

I samme kategori findes derfor også både hytter og store telte, man kan leje på de bedre campingpladser landet over. Særligt de store hytter indeholder eget bad og toilet, og man har derfor mulighed for en mere privat campingoplevelse, hvis det ønskes.

For mange er camping dog lig med fællesskab og nabohygge, og der findes stadig mange af de såkaldte ”fastliggere” – feriegæster som har campingvognen placeret på én fast campingplads hele året rundt. Altså som et sommerhus, bare mindre.