Den rigtige gave i en arbejdssammenhæng

Gaver er næsten altid rare at modtage, de er også skønne at give. Men lige at finde den helt rigtige gave kan være noget af en udfordring. Det gælder specielt firmagaver og reklamegaver. 

Hvordan giver du en gave, der både er personlig og professionel. Den skal både sige, jeg har tænkt over gaven, men heller ikke sige for meget – den skal være professionel som jeres forhold. 

Den balance er svær at finde for os alle – og det er ligegyldigt, hvem du er – derfor får du en hjælp her i artiklen. 

Få hjælp til at komme i gang 

Som med alle gode ideer og al inspiration, er det med at stjæle med arme og ben. Du skal ikke stjæle fysiske genstande som en stol fra IKEA.  

Nej, men find ideer ved at undersøge på nettet, hvad der kunne være en god firmagave. Find inspiration og stjæl gerne en firmagaveide, hvis du finder en. Du behøver ikke at opfinde den dybe tallerken, når du skal give en firmagave til en kollega.  

Hvis du mangler inspiration, kan du klikke dig ind på https://shophojgaard.dk/. Her får du helt konkret hjælp til, hvilke produkter du kan købe til din kollega eller forretningsforbindelse.  

Det kunne være et headset til din kollega, en paraply til din samarbejdspartners med firmaets logo på. Det kunne også være bolsjer med logo – det er sjovt og ikke helt unyttigt.  

Der er gode ideer til firmagaver, du kan finde inspiration i, så se hellere at komme i gang.  

Brug fantasien, men husk din modtager 

Er det en rigtig god kollega – så tæt som en rigtig god ven – eller en virkelig god samarbejdspartner, kan det være du skal oppe dig endnu mere.  

Her kan du spørge dig selv: hvad ville jeg sige til at modtage denne gave? Og har modtageren lyst til at modtage den?  

Det giver lidt hjælp til at finde ud af, hvor tætte i er og hvor meget der kræves af gaven. Kræver den lidt mere, så må du lægge dig i selerne og forsøge at komme på en original ide, der er tilpasset modtager. 

Det kunne være sportstøj eller billetter til en event, som du ved vil blive modtaget godt. Brug fantasien, men tag nu ikke for store spring, hellere lidt for sikkert end lidt for vovet – husk det professionelle. 

En relevant gave er en god gave 

Hvad er relevant lige nu? Koncertbilletter er altid godt, men som det ser ud lige nu, er en koncert måske ikke det allersjoveste. Derfor skal du nok finde noget andet. 

Generelt er en fysisk firmagave, som kollegaen ikke skal vente på, bedre. Det er jo ikke sikkert, at det behøver at være det store, og i så fald vil man gerne bare have noget med hjem fra jobbet, der kan nydes om aftenen eller i weekenden. 

Skal du først bruge firmagaven om en uge, har du rigelig med tid til at undersøge alle mulige ideer til den gode firmagave. Kom hellere i gang for tidligt end for sent.