fuglekikkert

Flere danskere har fået øjnene op for sjove aktiviteter i naturen

Uanset hvilken årstid, du læser om det her, så kan det være en god idé at komme ud i det blå og mærke den friske luft, når du går i de levende danske skove. Det er der flere og flere danskere, som får øjnene op for. Da de gerne bevæger sig ud i naturen i deres fritid. Det skulle være så sundt at komme ud, og derfor er der her samlet nogle sjove aktiviteter, som du kan lave ude i naturen, og hvorfor du bør kaste dig ud i at interessere dig for naturen og dens dyr. 

Danskerne kommer ud i den danske natur 

Mange danskere har på det seneste valgt at holde ferie i Danmark, og det får en masse til at indse de muligheder, som Danmark tilbyder. Det er også derfor, at flere og flere danskere kommer ud for at gå i den danske natur. Det er langt mere spændende end at sidde indenfor hele dagen og en del sundere for kroppen. De danske skove er blandt de naturområder, som har fået mere travle grusstier.  

Prøv selv: Grib din fuglekikkert, og kast dig ud i fuglekikkeri  

Fuglekiggeri er en spændende aktivitet, som bliver en hel del sjovere med en fuglekikkert. Du kan tage den med på en vandretur. Hvis du benytter en fuglekikkert, kan du få nærbilleder af nogle af naturens smukke fugle. Find en god fuglekikkert, og kom afsted. Det kan blive en helt sport at lede efter de flotteste racer. 

En anden god ting, som du kan brug en fuglekikkert til, er desuden at komme tættere på dyr, som ikke nødvendigvis er fugle. Det er en del nemmere at lære om dyr, når du gennem linsen ser et, som du ellers ikke kender meget til. Slå dyret op i en bog, eller søg på internettet. På den måde kan du lære en hel masse og udvide din videnshorisont.  

Tag børnene med, og gør turen til en leg 

Voksne såvel som børn har godt af at komme lidt på ud i den danske natur. Så tag børnene med ud. Hvis de desuden har hver deres fuglekikkert, så kan de helt sikkert få mange timer til at gå med at lede efter dyr både de store og små og dem med mange farver på.  

Du kan også udvide legen med en lille quiz eller et spil. Du kan eksempelvis vælge at lave naturbingo, hvor det gælder om at få pladen fuld. I stedet for tal så er der i stedet afbilledet forskellige dyr, planter og andre ting, som du kan møde på din vej, når du er i skoven eller ude for at gå. 

5 gode grunde til du bør komme mere ud 

Der er forskellige grunde til, at du bør lukke computeren eller mobilen og i stedet finde det passende sæt tøj frem og begive dig ud i skoven. God tur.  

  • Alle kan være med – både store og små 
  • Det er sundt for både din krop og sjæl 
  • Du kan se dyreliv og opdage naturen på en helt ny måde 
  • Det koster ingenting at komme afsted 
  • Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan lave.