trælegetøj fra Hape

Køb det bedste og sikreste legetøj til din baby

Når man får et barn, vil man naturligvis gøre så meget som muligt for, at barnet får en tryg og god start på livet. Det gør man ved at give barnet opmærksomhed og omsorg og ved at sørge for at barnets primære behov som mad og søvn bliver dækket.

Noget, som mange, men måske ikke alle, også tænker over, er, at det også er vigtigt at holde øje med, at barnet ikke leger med legetøj, som indeholder giftstoffer. Noget af det legetøj, der er lavet af plastik, indeholder ftalater, som er skadelige for dit barn. Derudover er det ubæredygtigt at producere legetøj af plastik. Sørg for at investere i legetøj, som er bedst mulig for både dit barn og får planeten.

trælegetøj fra Hape

Køb spændende trælegetøj fra Hape til dit barn

Der findes masser af fantastisk legetøj, som du kan købe med god samvittighed. Mærket Hape tilbyder et stort udvalg af trælegetøj fra Hape til en hver smag. Du kan både få legetøj, der er interessant for de helt små børn, men også for de lidt ældre. For de små kan det være noget med et træalfabet, hvor barnet skal få bogstaverne til at passe ind i pladserne på træpladen. Dette legetøj giver et tidligt kendskab til bogstaverne og styrker koordinationen.

Et andet klassisk legetøj til de små er et stabletårn i træ, hvor barnet skal lægge de farvede klodser ned over en træpind for at lave et tårnet. Her styrkes ligeledes koordination og motorik. Til de ældre børn tilbyder Hape trælegetøj spændende ting som et flot køkken i træ, som både har lys og lyd. I det store udvalg findes også instrumenter, togbaner, brandstation m.m., alt sammen lavet i træ.

Derfor skal du købe bæredygtigt legetøj

Det er langt mindre skadeligt for planeten at købe legetøj, der er lavet i træ. Bæredygtig produktion betyder at produktets livscyklus er mindst muligt skadeligt for klimaet. Derfor er det en fordel at købe legetøj i naturmaterialer, hvor der ikke er en masse tilsatte kemikalier og giftstoffer, som gør, at materialet er unedbrydeligt. For eksempel som med plastik, som jo ikke kan nedbrydes naturligt i naturen, og derfor er en stor klimasynder.

Når du køber trælegetøj fra Hape, har produktet som regel også en længere livscyklus, hvilket også er bæredygtigt. Dine børns børn kan selv arve trælegetøjet, hvis der passes godt på det. Og de kan bruge det, uden at man skal frygte for, at de indtager giftstoffer, som ved plastiklegetøj.

Det skal du vide om plastiklegetøj

I Danmark er det forbudt at lave plastiklegetøj, der indeholder det hormonforstyrrende stof ftalat. Stoffet bruges til at blødgøre PVC. Selvom det er forbudt i Danmark, kan man stadig komme til at købe legetøj med farlige stoffer, hvis man køber dem fra andre lande. Desuden findes de også stadig i ældre legetøj. Så hvis du giver dit barn dansk legetøj, du har arvet, kan det sagtens indeholder ftalater, selvom det er dansk produceret. Desuden kan plastik ikke nedbrydes naturligt i modsætning til legetøj af træ. Noget plastiklegetøj holder også dårligt, og du skal oftere købe nyt.