VOEC registrering Norge

Vær opmærksom på VOEC registrering i Norge

I de seneste år er der virkelig begyndt at komme fart på de forskellige webshops rundt omkring i landet, og det er med god grund. Det er en god forretningsmodel, og det er let og hurtigt at sende sine produkter til både Danmark, men også andre lande omkring os. Der er dog bare nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du begynder at sælge dine produkter til Norge, som der sagtens kan være en god forretning i.  

Den såkaldte VOEC registrering er ufattelig vigtig, hvis du står og har en dansk webshop, men samtidig overvejer at udvide til også at sælge til Norge. Læs mere her for at få at vide, hvorfor du skal være yderst opmærksom på dette.  

Flere ting at holde styr på 

I 2020 har Norge indført en såkaldt VOEC registrering, som helt kort betyder, at alle danske webshops, der har en omsætning på mere end 50.000 NOK, skal lade sig foretage en VOEC registrering for at kunne fortsætte deres salg til vores nordlige venner. Der er en del ting at holde styr på, og derfor er det ufatteligt vigtigt, at du har helt styr på, hvordan din forretningsmodel er i øjeblikket, og hvordan fremtiden ser ud for din webshop. Hvis du kan se, at du med stor sandsynlighed kommer til at omsætte for mere end det påkrævede beløb, er det vigtigt, at du får gang i den VOEC registrering, som er vigtigt for, at du kan fortsætte med at føre forretning, som du plejer.  

Det er altså kun, hvis du har en webshop, at du skal lade dig registrere. Hvis du dog ikke har en webshop, men stadig bare kunne tænke dig at handle lidt i Norge, skal du være opmærksom på, at momsreglerne generelt også er lavet om i Norge. Hvis du ikke følger de nye regler om moms i Norge, risikerer du at komme i store problemer, da der hele tiden bliver lavet kontrol med de webshops, der sælger til norske forbrugere. Man skal derfor bruge lidt tid på at sætte sig ind i de nye systemer, så man ikke kommer til at træde forkert.  

Få skræddersyet løsninger 

Hvis det hele ved første øjekast virker en anelse uoverskueligt, skal du ikke lade panikken gribe dig. Der er heldigvis en masse, der rent faktisk har sat sig helt ind i, hvad dette nye system betyder, og du kan med fordel gå efter at få noget hjælp, så du ikke havner i en dum situation. På den måde kan du, hvis du vælger at tage kontakt til et firma med stor på den nye VOEC-ordning, få skræddersyet en masse løsninger, så det passer lige til din virksomheds ønsker og behov.  

Hvis du får et professionelt firma til at tage sig af den del, kan du med fordel i stedet bruge tid på de ting, du for alvor har lyst til at bruge din tid på. Det er i hvert fald vigtigt, at du får styr på det såkaldte VOEC registrering.