hjemmetræning

Træn videre i hjemmet

Ovenpå den nylige virus epidemi er mange danskere blevet ufrivilligt lukket inde i eget hjem uden mulighed for at komme i fitnesscenteret. Det er netop igen blevet lovligt at komme i fitnesscenteret, men bør du gøre det?

Det overraskende svar er, at det ikke nødvendigvis er påkrævet for at leve en sund livsstil. Også selvom du førhen har været vant til at frekventere det lokale fitnesscenter. Den pludselige nedlukning har nemlig betydet, at mange flere har fået øjnene op for de muligheder og fordele, der findes ved at træne i hjemmet.

Hvorfor træne fra hjemmet?

Først og fremmest er det selvfølgelig både nemmere og billigere. Du skal ikke betale kontingent til fitnesscenteret, men i stedet kan du bare gå ned i stuen og træne, når du lyster. Problemet kan imidlertid være, at du netop ikke lyster. I så fald kan det være ekstra svært at motivere sig selv, når fjernsynet, slikskabet og sofaen er lige i nærheden. Mange har den forpligtelse det er at have betalt et kontingent, som man gerne vil have det fulde ud af. For dem kan det blive svært at træne fra hjemmet, og du må gøre op med dig selv, om det er dig.

En anden udfordring, som mange oplever, når de begynder at træne fra hjemmet, er mangel på udstyr. Til at begynde med kan du sagtens nøjes med at investere i et par regulerbare vægte og nogle såkaldte straps eller løftestropper. Særligt straps træning er nemlig blevet det nye sort med den genopblusning, som træning fra hjemmet har oplevet.

yoga

Straps til træning

Er du ikke bekendt med straps til træning, dækker det, kort sagt over det at løfte vægte på forskellig vis ved hjælp af straps, eller det som på dansk nok bedre er kendt som løftestropper. Det er, som navnet antyder, et sæt stropper, der kan hjælpe dig med at løfte vægte. Du spænder dem ganske enkelt om håndleddet og vægten, og på den måde kan de således hjælpe dig til at yde dit bedste uden at miste grebet.

Ydermere hjælper straps dig med at fokusere på specifikke muskler i løbet af træningen. På den måde er straps til træning således en særligt god ide for dem, der lige er gået i gang med at træne med vægte, eller bare gerne vil i gang med det, men som ikke nødvendigvis har den bedste teknik.

Hvis du, grundet pandemien eller noget helt andet, gerne vil i gang med træning, kan det altså være, at straps træning er træningsformen for dig.

Straps træning kræver nemlig ikke nogen store, dyre maskiner, der alligevel bare kommer til at stå i hjørnet. Alt du behøver er et sæt straps og nogle vægte, og så skal dine nyerhvervede straps nok hjælpe dig i gang og sikre dig en god teknik. Som nævnt er straps nemlig særligt behjælpelige, hvis du er nybegynder og døjer med manglende kontakt med vægtene eller måske bare er usikker på teknikken. Ved hjælp af straps kan du altså sagtens fortsætte træningen fra hjemmet.