mavetræning

Sådan træner du din krop under lockdown

Er du også ved at gå ud af dit gode skind her i coronalockdown? Der er kommet rigtig mange begrænsninger, og det kan være svært at holde gejsten oppe, nu når fitnesscentrene og CrossFit-boxene er lukket og slukket. Heldigvis er hjemmetræning blevet en trend, og der er mange muligheder for at være med. Læs med her, hvis du også ønsker at blive klogere på, hvordan du træner din krop mest effektivt under lockdown.

Helkropstræning

Har man travlt på jobbet og generelt i hverdagene, er der ingen garanti for, at man har tid til den helt store træningssession. Et godt tip er, at når man måske kun har én dag eller to om ugen til hjemmetræning, at man så træner hele kroppen. Sørg for at ramme alle muskelgrupper. Start med de store muskelgrupper så som balder og lår – herefter noget arm- og mavetræning. Slut af med noget udstræk eller de helt små muskelgrupper som sidemavemuskler, legmuskler eller håndled. Så er det i hvert fald garanti for ømhed i morgen!

mavetræning

Mavetræning

Mavetræning er rigtig populært, og der er mange, der stiler efter en flot og sund mave. Der er rigtig mange platforme, hvorfra man kan finde inspiration til maveøvelser. Mange træningsguruer er enten på Instagram eller YouTube, hvor de gennemgår øvelser og viser hvordan de forskellige skal udføres. Her er der rigtig god mulighed for at lære en masse nye øvelser, man ikke kendte til i forvejen – og ovenikøbet lære hvordan de eksekveres. Det kan godt være man ikke står ansigt-til-ansigt med en fitnessinstruktør, men her får man den næstbedste oplevelse. Du kan ringe dine venner og på Face Time og så kan I træne sammen – hver for sig. Det er en rigtig god måde, at holde gejst og motivation kørende i disse tider. Som sagt er der mange begrænsninger i forhold til vores fitness- og sundhedsrelaterede selvrealisering, men det skal ikke sætte en stopper for din træning.

Grej

Invester i noget godt grej. Køb et par tunge kettlebells, en yogamåtte og en yogabold. Invester i nogle træningselastikker eller køb dem brugt på de mange Facebook-sider, der forhandler brugt træningsudstyr. Der er altså rigtig mange muligheder – og de penge man sparer på sit fitnessabonnement, kan man jo med fordel bruge på hjemmeudstyr. Det kan være penge der er givet rigtig godt ud. Man kan på den måde få lidt nemmere ved at få trænet, da man har alt udstyret lige ved hånden.

Fitness på Zoom

Mange centre tilbyder deres kunder det at kunne træne sammen på Zoom. Her stiller en instruktør op med et fedt program, og man kan som medlem træne med hjemmefra. Det er en rigtig god måde til at bibeholde lidt af ens ellers faste rutiner i fitnesscenteret. Derudover er det skønt at kunne være lidt fællesskabelig, selvom man ikke må ses i virkeligheden. Der er rig mulighed for at sladre lidt inden instruktøren melder sin virtuelle ankomst. Træn selv eller med andre og del dine træninger på sociale medier, så andre kan blive inspireret af dig – det er nemlig vigtigt!