Vakuum olie

Kvalitets vakuumolie til din vakuumpumpe

Er du kommet i den situation, at det er tid til at skifte olien til din vakuumpumpe? Hvis dette er situationen, så er der nogle ting du skal være opmærksom på inden du begynder at skifte olien. Når du skal skifte olie til din vakuumpumpe, skal du have fat i vakuum olie. Vakuumolie er olie lavet specifikt til vakuumpumper. Dette er grundet at der er mange krav til den olie som bruges til vakuumpumper. For det første skal damptrykket være altid være lavt, dette gælder også under højere temperaturer. For det andet skal vandindholdet og vandabsorptionen være minimal. For det tredje skal det have fantastiske smøreegenskaber. Dette er grundet at vakuumpumper hurtigt kan gå i stykker, hvis de ikke bliver smurt og behandlet ordentligt. Til sidst skal vakuumolien også være modstandsdygtigt, for at undgå revner og andre skader.

Forskellige olieprodukter, der passer til din vakuumpumpe

Det er vigtigt at du passer godt på din vakuumpumpe. Hvis du ikke gøre det, kan du opleve mange problemer med den, og det kan hurtigt blive meget dyrt. Derfor skal du skifte olien til din pumpe. Hvor ofte du skal gøre det kommer an på hvilken olie type du vælger. Derfor er det vigtigt at du sætter dig ind i de forskellige olietyper, eller spørger om hjælp hvis du er i tvivl om noget. Der er altid nogen der er klar på at hjælpe dig. Nogle af de forskellige olietyper du kan vælger er; mineral olier, syntetiske olier og ester olier. Der findes mange flere, dette er bare nogle eksempler.

Vakuum olie

Mineralolier, syntetiske olier og ester olier

Mineralolier er produkter som er destilleret og raffineret fra råolie. Hvad mineralolien er egnet til er afgørende på den måde som den forbehandles, og måden hvorpå den er sammensat. Der er en del ting du skal være opmærksom på, når du skal vælge en mineralolie. Dette kan du selv undersøge nærmere, hvis du har lyst. Ellers er der altid nogen som er klar til at hjælpe dig. Mineralolier har i mange tilfælde vist sig at være tilstrækkelig i de fleste anvendelser, så derfor kan det vise sig. At du nemt kan bruge en mineralolie. Der findes mange forskellige typer af mineralolier. Hvert af disse har deres eget brug, og har nogle specielle ting som de egner sig til.

Syntetiske olier er produceret gennem kemiske reaktioner. Generelt bliver syntetiske olier kun anvendt, hvis der er nogle specielle krav om egenskaber af olien, som ikke kan opfyldes af mineral olier.  Der findes forskellige typer af syntetiske olier, som her individuelle brug. Derfor bør du undersøge dem nærmere, hvis du er interesseret i syntetiske olier. Bare for at være sikker på at du får fat i den korrekte olie.

Ester olier har organiske forbindelser. Ester olier er kendt for deres høje termiske modstandsdygtighed. Hos ester olier er den kemiske resistens god, men du skal være opmærksom på at dette også kommer an på typen af esterolie. Derudover egner disse olier sig ikke til pumpning af syrer, halogener eller alkaliske medier.