psykolog Lyngby

Flere psykiske vanskeligheder i Danmark til en psykologstand, der kæmper for at holde fast

I Danmark er vi desværre ramt af to uheldige sammentræf. Den ene er, at der kommer flere mennesker med stress, angst og depressioner. Samtidig hermed er der færre psykologer og hjælp fra myndighederne til de mennesker, der kommer ud med skader på psyken.  

Det resulterer i, at der er månedlange ventelister på at komme til en psykolog. Det er selvfølgelig medmindre man vælger en af de mange private psykologer. De er nemlig ledige og vil gerne hjælpe de mange psykiske skader, der opstår i Danmark på daglig basis.  

Nogle få, der kæmper en hård kamp 

Maria Bang er psykolog i Lyndby. Som psykolog i Lyngby møder hun mange mennesker, der har stress, angst og depression. Hun tilbyder derfor at hjælpe med behandlinger mm. Som passer til den specifikke klient.  

Hun mærker også, hvordan presset stiger på hendes skuldre, når flere mennesker søger mod de private psykologer. En pres, selv psykologerne skal være opmærksomme på.  

Hun ser dagligt, hvordan der kommer flere klienter hen til hende, både fordi hun er en af de bedste psykologer i Lyngby, men også fordi klienterne ikke kan få tid gennem det offentlige.  

En virkelig uheldig udvikling, da hun – som alle andre psykologer – helt så, at systemet fungerede, så ingen syge mennesker kommer til at stå uden muligt for hjælp. Du kan finde hendes tilbud og behandlinger på mariabang.dk.  

Hun ved som psykolog, at disse syge mennesker er sårbare i tiden, hvor de ikke kan finde hjælp. Det kan have meget slemme følger, som helst skal undgås.  

Coronakrisen skadede den mentale sundhed 

Den mentale sundhed led virkelig et stort knæk, da hele landet lukkede ned, og det blev svært at være socialt aktivt. Vi mennesker skal være sociale for at undgå depressioner mm.  

Den bedste medicin mod angst og depression er at tankerne kommer væk fra det kammer, hvor de får lov at fylde alt for meget. I stedet skal tankerne opløses eller bremses. Et fantastisk redskab til det er at dyrke motion eller at være social.  

Nogle mennesker kan lære at tackle deres depression eller angst i optakten. På den måde lider de ikke lige så stor skade, når presset er på sit højeste.  

Det er forholdet til den omgivende verden, der skal ændre sig. Den starter inde i hovedet, men bliver formet af den verden, tankerne får lov at udfolde sig i. Derfor er en indelukket kultur og tid ikke ligefrem god medicin til de psykiske lidelser.  

Den lange venteliste giver for patienterne 

Ventelisten gjorde det kun værre under nedlukningen. Det er slemt nok at få stillet en diagnose. Slemmere er det, hvis denne diagnose ikke kan lov til at blive behandlet.  

Derfor er ventelisten noget af det værste, der kunne ske under nedlukningen. Og derfor kan det være værd at overveje en psykolog i Lyngby i stedet for at vente i flere måneder på, at der måske skulle være plads ved den offentlige psykolog.  

Ventelisten vil som hovedregel være meget kortere ved det private, hvorfor du skal sørge derhen for at lindre dine psykiske smerter.