symaskinenål

Husk tilbehøret til din symaskine


Enhver maskine fungerer ikke, hvis den mangler en del. Slet ikke hvis den mangler en vigtig del.

En symaskine fungerer ikke, hvis den mangler en nål, nærmere betegnet en symaskinenål. Uden en symaskinenål kan en symaskine slet ikke sy. Derfor skal du altid sørge for at have nogle symaskinenåle liggende, når du syr på symaskine.

Symaskinenåle har det til fælles med andre maskindele, at de skal gå i stykker. Hvis du fx syr i noget kraftigt stof, så kan din symaskinenål knække. Så skal du have en ny nål i maskinen, før du kan sy videre. Du kan købe symaskinenåle på https://www.skindhuset.dk/produkter/99-naale/401-symaskinenaale/.

Hav altid nåle liggende

Det er irriterende at være i gang med et syprojekt og så gå i stå, fordi din symaskinenål knækker. Det kan ødelægge hele fornøjelsen ved at lave noget kreativt. Det praktiske skal bare være i orden, så du kan koncentrere dig om kreativiteten.

Derfor skal du altid have et lille lager af symaskinenåle liggende. Hvis du kommer ud for, at du skal skifte nål midt i et projekt, så gør du bare det. Det tager et øjeblik at skifte nålen, hvis du har en ny liggende. Det tager noget længere tid, hvis du skal til at købe en ny nål.

syning

Nåle til forskellige formål

En anden grund til altid at have et lille lager liggende af symaskinenåle er, at der er forskellige slags. Der er forskellige symaskinenåle til forskellige materialer. Skal du fx sy jeans, så skal du have en speciel, kraftig nål. Skal du sy i læder, kræver det også en speciel symaskinenål.

Medmindre du altid syr det samme, så hav lidt forskellige slags symaskinenåle liggende. Så kan du hurtigt skifte nål, når du skifter projekt. Du bliver ikke bremset af praktiske forhold, men kan bare slå din kreativitet løs.

Gem pakken

Når du har flere forskellige slags symaskinenåle liggende, er det en god idé at lade dem ligge i pakken. Tag kun én nål ud af pakken ad gangen, og lad resten ligge i den. Læg ikke nålene i en anden beholder, og smid ikke pakken ud.

På pakken står der nemlig, hvilken slags nåle der er i den. Når nålene ligger i pakkerne, så er du aldrig i tvivl om, hvilken nål du skal have fat i til dit projekt. Har du smidt pakkerne ud, skal du kunne skelne nålene fra hinanden, og det er ikke så nemt som at læse på pakken.

Vil du gerne opbevare dine symaskinenåle i en pænere æske, så find en, som kan rumme æskerne og ikke bare nålene. Har du ikke en, kan du lave en.

Sy opbevaring til dine symaskinenåle

Du kan vælge at sy en fin opbevaring til dine symaskinenåle. Så skal du ikke have de grimme pakker liggende, og du kan have samling på alle dine forskellige nåle.

Du kan male en papæske, men det vil være passende at sy noget, der kan rumme nogle pakker med symaskinenåle. Så kan du også selv bestemme, hvordan det skal se ud, og hvordan det skal være udformet.