sygeplejerske i udlandet

Et lærerigt og udfordrende praktikophold

Har du hjertet på det rette sted, elsker at tage dig af folk og er ikke mindst du klar på en oplevelse for livet? Så bør du tage af sted på et sundhedsfagligt ophold i udlandet hvor du kan få erfaring som læge eller sygeplejerske i et nødstedt land. Her får du masser af erfaring til, hvis du ønsker at arbejde inden for det sundhedsfaglige felt eller blot ønsker at få en vigtig erfaring i livet. Det at hjælpe mennesker i nød i et andet land end ens eget, giver en et helt andet perspektiv på livet, hvordan man gerne selv vil leve det og give liv videre til andre. Det er uden tvivl en af de mest unikke og rige oplevelser, et ungt menneske kan udsætte sig selv for! 

Få en livsændrende oplevelse  

Et job som sygeplejerske i udlandet har mange forskellige fordele både for dig selv og for de mennesker i nød, du hjælper. De hospitaler der har mest brug for hjælp, er oftest begrænset i forhold til mandekræfter og har derfor brug for flere hænder til både at udføre arbejdsopgaver som sygeplejersker og læger kan udføre. Uanset om man gerne vil uddanne sig inden for det sundhedsfaglige felt eller hvis man blot vil udfordre sig selv og skubbe til sine grænser i et sabbatår, er jobbet som sygeplejerske i udlandet noget af det mest givtige, man kan kaste sig ud i. En sådan oplevelse væk fra ens sædvanlige hverdag, vil virkelig rykke rundt på ens grænser og komfortzone på en sund måde, der ikke nødvendigvis behøver at være skræmmende. 

Til din fremtidige karriere 

Man kan bruge erfaringen lært under et ophold som sygeplejerske i udlandet til mange forskellige aspekter i livet; ikke nok med at man får indblik i hvordan et egentligt hospital fungerer rent praktisk og logistisk set, man får også lov til at møde sine patienter ansigt til ansigt i håbet om at få løst deres skavanker. Denne erfaring kan overføres til alle mulige forskellige karrierer i fremtiden – ikke blot inden for den sundhedsfaglige sektor – da man oftest har med helt basale menneskelige aspekter af livet at gøre. Det er nemlig utrolig vigtigt at møde mennesker med empati ansigt til ansigt uanset hvilket job eller branche man befinder sig i i fremtiden. 

Den helt rette erfaring 

Hvis man er så heldig at have kommet ind på sygeplejerske eller medicinstudiet, er det helt oplagt at kombinere studiet med et ophold på et udenlandsk hospital. Det er et fordelagtigt og velfortjent afbræk fra de tunge bøger, hvor man hele tiden vil komme til at møde nye mennesker og få unikke kulturelle oplevelser hver eneste dag. Hvis man overvejer at søge ind på sygeplejerskestudiet, kan man reflektere over sit ophold i en eventuel kvote 2 ansøgning, som øger dine chancer for at komme succesfuldt ind på drømmestudiet. Som sygeplejerske på et udenlandsk hospital får nemlig et helt unik lægefagligt indblik i, hvordan hospitaler i et U-land fungerer, som kan ruste dig til en videre langvarig akademisk uddannelse.