trappe

Gør dit hjem spændende med en ny trappe  

En trappe fylder meget i et hjem – uanset om den er udendørs eller indendørs. Oftest ser man på trappen i sit hjem mange gange om dagen og man bruger den formentlig også ofte til at komme både op og ned. Derfor er det vigtigt at designet af trappen passer til lige præcis din smag. Derudover er det også meget vigtigt at den er funktionelt praktisk, så man minimerer risikoen for, at nogen falder ned ad trappen. 

En traditionel ligeløbstrappe 

Ønsker du dig en traditionel trappe, der ikke fylder alt for meget og som heller ikke koster det helt vilde? Så bør du måske tage ud og kigge efter en ligeløbstrappe. Hos https://www.stigefabrikken.dk/ kan du finde ligeløbstrapper både til private og til erhverv.  

Den mere atypiske spindeltrappe  

Hvor ligeløbstrappen ses i mange hjem, er det mere sjældent at se en spindeltrappe. En spindeltrappe ‘drejer rundt’ om sig selv og er meget pladsbesparende. Derudover kan du sagtens have denne type trappe stående i midten af et rum, uden at den fylder for meget. En spindeltrappe er typisk mere stejl end den traditionelle ligeløbstrappe. Dernæst er startprisen ofte også lidt højere for denne type trappe. 

Hvad skal man overveje, inden man beslutter sig for at få en ny trappe? 

Inden du giver dig i kast med at købe en ny trappe, er der en række overvejelser du bør gøre dig. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor langt der er fra det ene gulv til det andet. Her måler du bare den lodrette længde – her skal du altså ikke begive dig ud i at måle trappens hældning med oveni. Ydermere bør du også gøre dig overvejelser om, hvor langt din trappe må gå ud i rummet. Altså, hvor bred den må være. Skal der kunne gå to personer forbi hinanden eller er det ok, at der kun er en ad gangen der kan passere. Disse overvejelser er vigtige, når du skal bruge trappen i hverdagen.  

Skal du have bygget en ny hems i dit hjem?  

Hvis du går og overvejer at udnytte mere af pladsen i dit hjem og bygge en hems, skal du formentlig også ud og fine en hemsetrappe, der kan hjælpe dig med at komme op på hemsen. Dette kan stigefabrikken.dk også hjælpe dig med. De har nemlig et dybt udvalg af hemsetrapper. Derfor er der stor chance for, at du finder en, der passer til din hems og dit hjem. Forskellen på en almindelig trappe og en hemsetrappe er, at en hemsetrappe er mere stejl og lodret. Til gengæld fylder den ikke nær så meget som en almindelig trappe. Dernæst er en hemsetrappe også langt nemmere at flytte rundt på. De fleste af deres hemsetrapper fås i træ. Med hemsetrapper er det også muligt at få dem til at fylde langt mindre i rummet end en almindelig trappe gør. Derfor kan du især få udnyttet meget af pladsen i dit hjem, når det er at trappen til hemsen ikke fylder det store.