cykelstole

Pas på dit barn i trafikken med den rigtige cykelstol


Som forælder er den vigtigste opgave at passe på sit barn – også i trafikken. Hvis cyklen er dit transportmiddel, er det vigtigt at have en god og sikker cykelstol til dit barn. Det er ikke en let opgave at finde den rigtige, der er mange forskellige typer og forskellige placeringsmuligheder. Ydermere er det vigtigt at du finder den stol, der passer til din cykel, samt dit og dit barns behov.

Vælg en cykelstol du er tryg ved

Grundet sikkerhedsmæssige årsager er anbefalingen, at du vælger et bagmonteret cykelsæde. Når barnet er placeret bagerst på cyklen, er det bedst beskyttet, endda også mod vind og vejr. Ulempen ved det er, at barnets udsyn ikke er så frit, ydermere har du heller ikke muligheden for at holde øje med barnet. Vælger du derimod løsningen hvor barnet er placeret foran, har du to muligheder. Den første er det velkendte cykelsæde der skal sidde på stangen, mellem styret og sædet, denne type passer dog kun til herrecykler. Den anden frontmonteret løsning er, at placere cykelstolen på styret, denne løsning giver dit barn bedre støtte end cykelsædet gør. Vælger du den frontmonteret løsning, har du et større opsyn med dit barn og dit barn har et mere frit udsyn, så kan i også slippe for farlige situationer, hvor barnet læner sig til siden for at følge med, plus du kan holde øje med, om barnet for eksempel rækker en arm ud. Uanset hvilken cykelstol du vælger, bagmonteret, formonteret, sæde eller stol, så skal du vælge den løsning der passer bedst til dig og dit barn, samt den løsning der skaber størst tryghed hos jer begge.

stol til cykel

Skal cykelstolen kunne bruges til flere cykler?

En anden overvejelse i forbindelse med køb af en cykelstol, er om du har behov for om den skal passe til én, eller flere cykler. Har både mor og far brug for at kunne transportere barnet, på henholdsvis hver deres cykel, kan du vælge en cykelstol der kan afmonteres og monteres igen, ved et enkelt klik. Det eneste du skal sørge for er, at der bliver købt et ekstra beslag til stolen så begge voksnes cykler har et beslag cykelstolen kan placeres på, så slipper du for at bruge værktøj, når stolen skal rykkes frem og tilbage. Når du skal købe en barnestol til cyklen, er det ikke kun sikkerhedsmæssige overvejelser du skal gøre dig. Det kan også være, at du ønsker et kvalitets barnesæde der holder i mange år, disse kan godt gå hen og være lidt i den dyre ende, det kan også være du bare ønsker et sæde der er billigt, men selvfølgelig stadig sikkert. Det kan også være du ønsker en cykelstol der matcher din cykels farve, hvis du bruger to forskellige cykler, kan det godt blive problematisk, medmindre cyklerne har samme farve eller sædets farve er neutralt. Uanset hvilken type stol du vælger, skal du være tilfreds og tryg ved dit valg, brug derfor tid på, at finde den helt rigtige stol. Bruger du god tid og gør dig gode overvejelser, får du dermed også en stol der passer til dine personlige præferencer og så er du samtidig sikker på, at du ikke ender med at fortryde dit køb