Ladestander til elbil

Ladestander til el- og hybridbil

Har du længe haft overvejelser om at erhverve en el- eller hybridbil, så bør du også indtænke brug af ladestander hertil. Der er forskellige løsninger også af økonomisk karakter, så brug lidt tid på at skabe dig et overblik, hvad der bedst kan tjene din kørsel og ikke mindst økonomi. 

Hvilken ladestander til elbil skal man vælge 

Alt afhængig af bilvalg og din kørsel er der forskellige lade løsninger til din bil. Altså hvilke behov du må have og hvad du har råd til. Nogle vælger at have sin egen ladestander til elbil, da de finder det mest praktisk. Andre vælger at oplade deres bil på en tankstation, hvor det også er muligt at få sin bil opladet. Men også en løsning som for mange elbil ejere er svær at honorerer i det daglige, da hverdagen kan være travl med mange gøremål. Især hvis man også skal hente børn efter endt arbejdsdag, hvor vejene dertil kan være ekstra trafikeret. Du kan finde info her reel-installation om egen ladestander til din elbil. 

Hvorfor vælge en elbil 

Fremtiden tegner et billede af, at der kommer flere elbiler på vejene. Dette grundet, at den grønne omstilling politisk er kommet øverst på dagsordenen. Det vil sige at i årene fremover vil benzin- og dieselbiler blive udfaset, så det er værd at overveje om den næste investering ikke bør være i en el- eller hybridbil. Omkring ladestander er det dog billigere at oplade din elbil hjemmefra end fra en offentlig ladestander. Det er ligeledes sikkert og nemt at gøre, trods du behøver at gøre en egen investering. Er du i tvivl om hvilken løsning du behøver, så rådfør dig med en ekspert på området. De er til for at I sammen finder den bedste løsning for dig og din kørsel. 

Ladestik til din elbil 

Det mest normale ladestik også kaldet ladekabel, som er en europæisk standardisering udgave, som gør at du kan bruge dit ladestik stort set i hele Danmark samt i hele Europa. Du vil kunne finde en oversigt på nettet over de offentlige ladepladser som er tilgængelige, således at du på dine ture langvejs har mulighed for at oplade din elbil, så du kan komme sikkert hjem igen. Det kræver lidt planlægning, men som med alt andet, så finder man oftest tryghed i det, når man har prøvet det nogle gange.  

Ture til Europa 

Da el- og hybridbiler breder sig i hele Europa, får du også mulighed for at tage på bilferier i din bil. Det gør, at I som familie stadig har bevægelsesfrihed såfremt I vælger at købe en el- eller hybridbil. Måske en ferieform I som familie ikke har benyttet før, men med tanke på miljøet er det oplagt at tænke bilferier ind som rejser. Der er dertil mange fordele ved bilferier, idet man kan vælge at være lidt mere spontan og gøre ophold undervejs, som man ellers med en flyrejse ikke ville have gjort. Så en el- eller hybridbil kan alt i alt ende ud i en god investering.