vægur

Få bedre kontrol og overblik

Forestil dig at du sidder på kontoret med dine medarbejdere. Det er en stille dag, hvor folk passer sig selv. Pludselig kigger du ud på alle medarbejderne. Du bemærker at flere trækker mobilen ind og ud af lommerne, at de konstant kigger på deres arm eller på anden måde skuer utålmodigt rundt på væggene.

Hvad der foregår, er simpelt. Folk er begyndt at være udmattede, de keder sig eller de har brug for en pause. Deres søgen efter tid, er lige så meget en søgen efter tilladelsen til at tage en kort fem minutters pause. Problemet er at det ikke ligefrem er en motiverende stemning der breder sig på arbejdspladsen.

En så simpel løsning

Den mest simple løsning på et sådant problem er faktisk et vægur. Med et godt vægur kan folk hurtigt skue op på uret og vende blikket tilbage til jobbet. Sådan fungerer det komisk nok ikke med fx mobilen. Her er massere af daglige eksempler på folk der trækker mobilen op, kigger på klokken, lægger mobilen væk og opdager fem sekunder efter at de ikke rigtigt bemærkede hvad klokken var.

Forestiller man sig samtidig at det er en lang dag, hvor fem minutter føles som en time, så bliver den mobil trukket frem og tilbage alt for ofte. Med et vægur kan man kaste blikket hen hvert femte minut og få opdateret tidspunktet langt hurtigere end ellers.

Fordi væguret giver en hurtigere opdatering end mobilen, så vil det også øge effektiviteten. Mindre tid spildes på at tjekke tiden vil bruges på andet. Tendensen til at sprede behovet for at tjekke tiden, vil ligeså ikke være så intens, fordi man nemmere kan skjule at man atter engang tjekker hvad klokken er.

vægur

Strategisk placering og dækket synlighed

Det vigtigste ved et vægur, er at det er synligt. Hvis du vil sikre dig at du og dine medarbejdere får gavn af det på en ordentlig måde, så skal du tænke over et godt sted at sætte det. Overvej potentielle blinde vinkler. Disse blinde vinkler kan formentlig løses ved selv at få et andet vægur der fungerer i deres retning.

Du kan tænke over det ligesom når du er hjemme. Du står ude i køkkenet og ved at maden skal være færdig omkring 19. Din mobil ved du ikke hvor er. Fordi du laver mad, så har du ikke tid til at lede efter mobilen, og det er frustrerende at skulle gå ind i stuen eller til computeren for at se klokken. Din løsning har været at sætte et ur i køkkenet.

Det er en lignende tankegang du skal gøre dig når det kommer til indretning af arbejdsplads. Mange af os er i hverdagen meget timede mennesker. Vi opdeler vores uger i de klassiske tidsskemaer som man kan finde i kalenderen. Vi har derfor også et behov for at at kunne holde styr på hvor vi er i vores skema. Om det skal være den hurtigste og bedste løsning for alle gennem et vægur eller ved at folk individuelt tjekker mobilerne, det er op til dig.