Kvalitets hundemad

Det skal du tænke over, når du køber hundemad

Når man har en hund, skal man også købe hundemad. Hunde har ikke godt af menneskemad; de er en helt anden dyreart med andre behov inden for næring, og de bliver ikke påvirket på de samme måder, som vi gør, selv ved de samme ting. Derfor kræver det lidt overvejelser, når man skal købe hundemad. 

Menneskets bedste ven 

Hunden er menneskets bedste ven, og derfor vil man gerne give sin hund alt det bedste i verden. Dog er det svært, hvis man ikke ved, hvad det bedste er for hunden. Din hund skal helst have kvalitets hundemad, så du kan være sikker på, at den får den rette næring, og at der ikke er noget i maden, som kan være skidt for hunden. Dog varierer det en del fra hund til hund, præcis hvad de har brug for. Klik her for at se et stort sortiment af kvalitets hundemad, så du kan finde det rette til din firbenede ven. 

Hundens størrelse 

Når du skal vælge kvalitets hundemad, vil du ofte lægge mærke til, at hundemaden er opdelt i flere kategorier. Typisk er disse kategorier baseret på hundens størrelse, og det er det af flere grunde. Det påvirker selvfølgelig mængden af næringsstoffer i maden; en lille hund har jo ikke brug for de samme mængder som en stor hund. Derudover påvirker det også selve madpillernes størrelse, hvis du vælger tørfoder. Hunden skal jo nemt kunne spise sin mad, og det skal ikke kunne sætte sig galt i halsen. Kategorierne vil ofte være opdelt efter lille, mellem og stor hund. 

Hunderacen 

Hvis du gerne vil vælge hundemad, der er endnu mere specifik, er det muligt at finde hundemad, der passer til den specifikke race, som du har. Selvom de alle sammen er hunde, er der jo kæmpe variation inden for dyrearten. Nogle racer har bare brug for mere eller mindre af bestemte næringsstoffer, og derfor findes der forskelligt kvalitets hundemad, der tager højde for det. Derudover er der også nogle racer, der har tendens til specifikke sygdomme og problemer, hvoraf den specificerede mad kan være en hjælp. 

Hundens behov 

Du skal kende din hund godt, når du vælger hundemad. Du skal for eksempel vide, om der er noget, som din hund er allergisk over for, så du kan undgå det. Måske har din hund en svag mave, og i så fald skal du vælge kvalitets hundemad, der tager højde for det. Det kan også være, at din hund nemt tager på, og i den situation kan du vælge foder, der er mere fedtfattigt end ellers. Der findes også foder med fokus på pelspleje, hvis det er noget, der er relevant for din vovse. Det bliver meget nemmere at finde det rette foder, når du kender din hunds behov. 

Det bedste hundemad 

Din hund fortjener kvalitets hundemad. Den spiser trods alt det samme til morgen, middag og aften, så det skal jo være hundemad, som er lækkert og nærende for vovsen. Ved du, hvad din hund har brug for? Er du i tvivl, kan du altid spørge din dyrlæge til råds.