børnetestamente

Børnetestamente er en god måde at sikre dine på

Der findes flere former for testamente. Normalvis handler et testamente om værdigenstande og økonomi i det hele taget. Det handler om på forhånd at bestemme over, hvem der skal arve hvad, når du dør. Et børnetestamente handler ikke om værdigenstande og økonomi. Et børnetestamente handler om hvem der skal tage sig af dine børn, hvis du dør, inden de er blevet myndige. Et børnetestamente er en rigtig god ide hvis du er alene med dine børn. Selv om I er unge forældre kan det også være en virkelig god ide at lave et børnetestamente. Selv om uheld ikke er noget vi går og kalkulere med, så sker de jo ind imellem. I et børnetestamente kan du skrive hvem der skal se efter dine børn, når du ikke længere er her.

Er du alene med dine børn er et børnetestamente et must

Er du den eneste forældre dine børn har og vil du gerne have indflydelse på, hvor dine børn ender, i tilfælde af at dør, bør du oprette et børnetestamente. Selv om du ingenting fejler, kan du jo ikke vide om der sker et uheld, som koster dig livet, inden dine børn er myndige. Familiehuset tager afgørelsen, hvis du ikke har skrevet et børnetestamente.

Er du syg, så er et børnetestamente vigtigt

Ved alvorlig sygdom bør du lave et børnetestamente, hvis du stadig har børn under 18 år. Et børnetestamente giver både dig og dine børn sikkerhed for at der er gode mennesker, til at tage sig af dem, hvis du en dag ikke længere er her. Om det er din egen mor, en kær veninde, en fjern tante, eller en helt anden person, som du synes skal overtage forældremyndigheden, er det ikke sikkert, at det bliver nogen af dem, med mindre du har lavet et børnetestamente. Mundtlige aftaler giver ikke automatisk nogen andre ret til at opfostre dine børn.

Selv om I er unge kan et børnetestamente være en rigtig god ide

Uheldet kommer aldrig med en forvarsel. Uheld sker ud af ingenting, på en tusindedel af et sekund. Du er aldrig forberedt på uheld. Med et børnetestamente kan du tage spørgsmålet om dine børns fremtid alvorligt, inden uheldet sker. Ungdom og sundhed er ingen garanti. Uheld rammer alle, uanset alder og helbred i øvrigt. Familiehuset tager den benhårde afgørelse for jer, hvis I ikke på forhånd har lavet et børnetestamente, som udpeger en bestemt person, til at opfostre jeres børn.

Hvem skal se efter dine børn, når du ikke længere er her

I gamle dage var det automatisk barnets gudmor og eller, barnets gudfar der tog sig af børnene, hvis forældrene gik bort før tid. Sådan er det ikke længere. I dag er det familiehuset, der afgøre hvor børnene skal anbringes, hvis du går bort før tid. Ønsker du selv at skulle havde et ord sagt i den sag, også selv om du ikke længere er her, så er du nødt til at oprette et børnetestamente.